Custom PC!

På’n igjen! Jeg bygget som nevnt på facebook en custom PC, og nå er det en ny en på vei!

Ja, de av dere som kjenner meg vet jeg liker ikke å vere helt mainstream. Ivertfall ikke når det kommer til IT-delen av meg…

Jeg bygget meg nå sist en ny custom PC bestående av en Jerrykanne, og høstet til min store overraskelse mange gode ord og mye oppmerksomhet rundt denne. Noe som har gitt lyst på ny og bedre kasse!

JerryCan MOD v1, som er blitt navnet på den første, var mer eller mindre bare en prototype og forsøkskanin. Så her ble det en del litt rare løsninger og mye prøving og feiling, siden dette var mitt første skikkelige custom bygge. Og, da er det brått en god del man ikke er så fornøyd med når man ser det «ferdige» prosjektet (Vel, blir man noen gang ferdig??). Så, nå er det lagt planer om en ny custom kasse, og jeg er ikke 100% sikker på hva jeg skal bygge, men lurer egentlig mest på å ta en ny Jerrykanne. På den måten kan jeg ta med meg all erfaringen fra v1 og bruke dette til å gjøre v2 kanna mange ganger mer gjennomført enn v1, og kanskje nærmere visjonen jeg hadde den gang jeg begynte med v1.
Det kan jo legges til at jeg har absolutt null erfaring med å jobbe med metall, så dette er jo en ekstra utfordring oppi dette også. Men, jeg skal nok få det til, og skal ta meg enda bedre tid med denne nye.

Jeg har en artikkel på vei her på siden om JerryCan MOD v1, og oppdaterer artikkelen her med lenke så fort denne er publisert. Bilder og noen kommentarer til prosjektet kan sees på facebooksiden, bare se under bildealbum, så ligger det en hel del informasjon der.

I mellomtiden, her er en lenke til fotoalbum på facbook med bilder av v1:
https://www.facebook.com/pg/basmoencom/photos/?tab=album&album_id=1682196898539632

Når det kommer til en JC MOD v2, så har jeg nå mer konkrete planer enn hva jeg hadde med v1 hvor jeg for det meste famlet i blinde.
Nå har jeg gjort meg en del skisser på hvordan jeg kan plassere hardware, legge kabler, lufting, ekterne tilkoblinger etc. Og nå er det også mye mer detaljer med in bildet enn før, siden jeg nå vet mye mer om hva jeg går til. Jeg har også begynt å se mye etter hva jeg trenger i tillegg til hva jeg allerede har av hardware og festemartiell, og kilder jeg kan bruke for å skaffe alt jeg ønsker å få tak i.
Mye kan skaffes lokalt i fysiske butikker, men det er nok en god del som blir handlet på eBay også her. Når jeg evt måttet kjøpe en USB 3.0 HUB og demontert og modifisert tungt her i Norge, men på nett får jeg akkurat den delen jeg trenger for kun noen kroner. Ja, da er det verdt ventetiden for å slippe å kjøpe og «ødelegge» en dyr USB HUB synes jeg.
Andre ting som små brytere, kabler, skruer, festemateriell etc blir nok for det meste handlet hos de lokale forretningene siden de er lett tilgjengelige og lavt priset. Og jeg kan kjøre 5min og kjøpe feks flere skruer om jeg skulle ha kjøpt for lite.

Jeg kommer til å skrive en artikkel for v2 også, og for dette prosjektet kommer det til å komme mer informasjon her, og kun litt teaser på facebook. Men, det publiseres ikke noe om denne før artikkelen for v1 er publisert (oppdateres når denne er ute!)

Artikkelen for v2 kommer også til å bli enda mer detaljert enn for v1.

Dersom noen skulle ha spørsmål om v1, eller underveis når jeg kommer igang med v2, så er det bare å ta kontakt via skjema her eller på facebook så svarer jeg fortløpende!

På gjensyn!

//Basmoen

Kommentarer

Bokmerk permalink.

Om Basmoen

Eier og driver av Basmoen.com // CBRadio.no // CBForum.no Dedikert nerd på flere plan, og er stolt av det!

Kommentarer er stengt.