Førerkort, på’n igjen!

I forbindelse med stillingen jeg tiltrer hos EIK i August må man brått tilbake på «skolebenken» en tur også! Dette blir muligens litt spennende!

Lettelsen var stor i April når jeg fikk vite at jeg fikk fast jobb hos EIK sentret, og smilet ble ikke noe mindre når jeg samtidig fikk vite at NAV gikk med på å dekke henger (E) og traktor (T148) som en del av prosessen frem til ansettelse.

Først ut er henger, BE, og jeg _trur_ dette er noe som kommer til å gå ganske så bra. Jeg har absolutt gjort unna en god del mil og vel så det med diverse bakpå kroken, og har også relativt god erfaring med å sikre last av ymse slag. Det jeg derimot er litt usikker på er det at jeg nå har kjørt bil i mange år, og dermed lagt til meg en del uvaner (i forhold til boka) som sensor kan pirke litt vel mye på. Så her er det bare å ta seg sammen!

Hengerlappen kommer godt med både i jobb og privat.
På jobben er det mye bruk av maskinhenger for å frakte maskindeler og utstyr til og fra kunder og levrandører. Dette veier ofte mye, og da kommer man ikke langt uten BE i lomma, iallefall ikke om man skulle bli stoppet!
Privat kommer den også meget godt med siden jeg bor på gård, og i tillegg har en fremtidsplan om å kjøpe meg stor henger til eget bruk også.
I tillegg så blir det jo fraktet saker som dyr og rundballer på henger her, og også der går man fort over grensen for vanlig B.

Traktorlappen er jo noe som egentlig er inkludert i klasse B, men med sterke restriksjoner. Jeg tok kl.B i 2008, noe som medfører at jeg kan ikke kjøre traktor tyngre enn 3500kg (totalvekt) og bare opptil 40kmt. Her hjemme holder dette for meg, enn så lenge. Men i jobben går ikke dette. Der er det svært få traktorer som både veier under 3500kg OG ike går fortere enn 40kmt. Dermed er dette noe jeg ikke får hjulpet til med om jeg ikke får utvidet førerkortet der.
Så da blir det snakk om en utvidelse av førerkortet til hurtiggående traktor opptil 50kmt, og siden jeg da allerede her kl.BE fra før, så følger E med over til traktoren og åpner en del muligheter der også.

Det skal bli litt spennende dette med traktor, siden jeg ikke har store kjøreerfaringen der. Og, null erfaring med nyere traktorer! Her hjemme har vi en stor Lamborghini av eldre årgang og en lite 590 av enda eldre årgang, og det er bare den lille jeg kjører her. Så det skal bli både spennende og lærerikt å få med seg opplæring og etterhvert erfaring med både nye og store maskiner etterhvert!

I skrivende stund har jeg gjort unne første del av BE samt hatt lastsikringskurs, og har resten foran meg som sikekrhetskurs på veg og oppkjøring til BE, samt hele kurset med utvidelse til T148.

Hengerkjøring gikk nå helt greit det synes jeg, men som nevnt så har jeg nokså mange mil med henger bak meg, og også parkering på ymse plasser. Det er noen småting jeg må rette opp litt på pga gamle uvaner, men ellers trur jeg nok BE skal gå meget greit.

Kommer tilbake med en liten oppdatering på dette når jeg kommer til kjøretimer med traktor!


//Basmoen

Kommentarer

Bokmerk permalink.

Om Basmoen

Eier og driver av Basmoen.com // CBRadio.no // CBForum.no Dedikert nerd på flere plan, og er stolt av det!

Kommentarer er stengt.