Jeløy, del 6 og ferdig…

Nå er det over…. Januar til April med fysisk og psykisk trening. På tide å tenke litt og oppsummere det hele.

I begynnelsen av Januar satt jeg meg i bilen og kjørte mot Jeløya og hadde ingen anelse om hva som skulle møte meg. I dag sitter jeg igjen med en god følelse og mange erfaringer rikere.

En ting skal vere sikkert, og det er at jeg hadde over hodet ingen ting å vere usikker på. Ved Unicare Jeløy møter man absolutt forståelse og ekspertise, og alle tar godt vare på deg hele veien igjennom opplegget.

Siden jeg ankom Unicare Jeløy da 8.Januar og frem til i dag hvor jeg er ferdig med hele opplegget derfra har jeg samlet på meg mange «verktøy» som jeg tar med meg videre i livet. Jeg har ingen tvil om at dette har gitt og vil fortsette å gi meg en bedre livskvalitet enn jeg hadde før dette oppholdet. Det er kun meg selv dette henger på, og nå som jeg virkelig har kjent det på kroppen så er det i seg selv mer enn nok motivasjon til å ikke gi opp med det første. Her skal det jobbes daglig, om ikke for å bli bedre, så definitivt for å ikke bli dårligere. Dit vil jeg ikke igjen!

Smertebildet…
Dette har blitt mye mer stabilt. Smertene er det, hver dag og hele tiden, i hver en muskel og hvert et ledd. Men det har blitt mye, veldig mye, lengre mellom alle de uforklarlige smertetoppene som bare plutselig dukket opp ut av det blå. Med hjelp av Nobilgan Retard fikk jeg «tatt knekken» på en god del av dette, og nå med riktig trening og aktivitet har disse smertetoppene altså blitt så og si helt fraverende. Noe som er helt nytt for meg.

Utmattelsen…
Som en konsekvens av at smertebildet er mer stabilt, så har også utmattelsen stabilisert seg noe. Jeg har nok ikke fått noe som helst mer energi eller noe sånt, men jeg hadde ofte noe akutt utmattelse og det kom ganske ofte før. Oftest hang det sammen med aktiviteten og smertene. Siden smertebildet er mer stabilt, så er utmattelsen også «roet ned» litt. Og, med all lærdom jeg når har fått med meg så er jeg bedre rustet til å klare å holde ut dag etter dag. Riktig bruk av kropp og «verktøy» gjør hverdagen så bra som den kan bli i mitt tilfelle etter forholdene. Kan ikke annet enn å vere fornøyd med dette!

Alt det andre…
En velkjent sak…ikke bare for oss som sliter med kroniske smerter og utmattelse, men også noe veldig mange opplever i hverdagen, er det at man er nedstemt og ikke alltid like positiv med seg selv. Jeg har nok fortsatt veldig langt å gå, men også dette har jeg klart å ta fast grep om og jobbe aktiv med. Det har også blitt mye lettere å jobbe med meg selv med dette siden «resten» også har blitt bedre eller stabilisert seg.
Grensesetting på alle plan og en aktiv bevistgjøring ovenfor meg selv har også vert med på å gjøre «verden» til et bedre sted å leve rett og slett.

Jeg vil absolutt anbefale et opphold ved Unicare Jeløy for dere som måtte ha utfordringer med smerter og utmattelse. Det er tungt å komme igang, men når du først er igang og får tilpasset aktivitetene til akkurat deg selv går det brått veldig mye bedre! Jeg kan ikke annet enn å si meg meget fornøyd!

Til slutt vil jeg rette en utrolig stor takk til «fysioterroristene» Natascha (Fase 1) og Ingrid (Fase 3) for all hjelp og veiledning. Disse to fantastiske damene har jobbet tett med meg og sammen har vi kommet frem til løsninger og muligheter som har fungert meget godt for meg. Et individuelt opplegg som jeg ikke har klart å finne maken til noe annet sted!

Jo, og alle jeg har blitt kjent med iløpet at denne perioden da…!
Jeg kan ikke nevne alle navn, men dere vet selv hvem dere er. Jeg er takknemmelig for å ha fått æren av å bli kjent med dere alle sammen! Dere har (kanskje uten å se det selv) vert med på å hjelpe meg videre på veien dit jeg er kommet i dag, og kanskje kommer dere også ubevisst til å hjelpe meg videre også. Gode venner er det langt mellom, og de genuine enda lengre. Her har jeg helt sikkert funnet noen nye genuine venner som jeg virkelig håper at kontakten holdes med for all fremtid! TAKK!

Nå har jeg ikke noen direkte planer om å skrive mer om dette med Unicare og opplegget rundt dette som jeg har gjennmogått. Men, det kommer til vå vere en stor del av hverdagen og livet mitt i fremtiden. Skal ikke se bort ifra at det kommer ett og annet innlegg til om dette…

Skulle noen ha noen spørsmål rundt min erfaring og historie, eller om Unicare Jeløy, er det bare å benytte kontaktskjemaet eller via siden på facebook. Alle henvendelser vil selvfølgelig bli besvart!

Takk for at dere som har lest (ser dere i den anonyme statistikken her!) har tatt dere tid til å lese alle mine innlegg.

På gjensyn i senere poster her… //Ole-A

Kommentarer

Tagged , , , , .Bokmerk permalink.

Om Basmoen

Eier og driver av Basmoen.com // CBRadio.no // CBForum.no Dedikert nerd på flere plan, og er stolt av det!

Kommentarer er stengt.