Jeløy, del 5 og snart slutten…

Her sitter jeg i «Fase 3» av opplegget jeg følger ved Unicare Jeløy. En uke med oppsummering av tiden siden jeg først kom hit i begynnelsen av Januar… Har det egentlig fungert?


Oppsummering og tilbakeblikk… Jeg grøsser litt med tanken på tilbakeblikk, liker ikke helt tanken på å se tilbake på noen som har kostet så mye krefter som akkurat dette. Men, hva har jeg hatt igjen for det?

Når jeg først kom hit i Januar var jeg stiv som stålrør i alt av muskler, kveldsturen med hunden var et ork, trapper var døden, og fysikken og utholdenheten var heller dårlig. Jeg er sikker på at det er veldig mange på over 70år som var sprekere enn meg da!

Men, det var ikke bare fysisk det var så som så. Det psykiske med tanke på trening og «vedlikehold» av kroppen var ikke akkurat på plass det heller. Jeg ble psyksik helt matt bare av tanken på å gå en liten tur med hunden! Da er det ikke lett å klare å komme igang med noe som helst, trening eller annet! Så her var det virkelig mye å ta tak i, og den eneste som fikk gjort noe med det var (og er) meg selv. Ingen andre får gjort noe med det…

Hva var det som ikke fungerte?
Iløpet av fase 1 fikk jeg med meg et god treningsgrunnlag og et helt lass med «verktøy» for å forsette både fysisk og mental trening. Den største jobben ble fort å klare å ta vare på alt dette!

Det første jeg bare måtte legge fra meg var intervall og kondisjonstreningen som egentlig er så bra for kroppen. Skulle jeg klare å holde tritt med familie, små barn, hund, jobb og plikter måtte dette legges på hylla for å ha krefter og nok tid til å lade opp igjen til neste dag. Det fantes bare ikke krefter i kroppen til dette.
En annen ting som ikke har fungert noe veldig bra er dette med tøying. Jeg har rett og slett ikke klart å få rutine nok på dette til å få det med meg. Så det har blitt glemt dag etter dag, selv om jeg også har holdt på noen av øvelsene som heller har blitt vane å få med seg i hverdagen.
Og, skal vi ta en titt på det mentale som jeg trente opp iløpet av fase 1, så er det ikke noe jeg klarer å sette fingeren på iløpet av fase 2. Her har jeg klart å holde på og også bygge meg opp veldig mye. Føler ikke at noe er tapt her iløpet av fase 2.

Hva fungerte av det jeg tok med fra fase 1 tro?
En ting jeg fikk «blod på tann» etter var turgåing. Jeg finner i dag mye glede og mental hvile i å sette båden på hunden og gå med en lengre kveldstur. I forhold til før hvor dette var en «nær døden opplevelse», er dette helt greit i dag. Turene er veldig mye lengre enn tidligere, og mer tilpasset dagsformen slik at den ikke ødelegger mer enn den bygger. Det blir jo også noe kondisjonstrening av det siden det er litt godt tempo i perioder så jeg blir både varm og andpusten.
Noe tøying har jeg klart å holde på, og det er nakke og skuldre. Dette har i mange år vert en problemområde og jeg fikk svært mye ut av øvelsene i fase 1. Jeg skulle nok helt klart vert flinkere til å benytte øvelsene, og enda flere øvelser. Siden mye har falt ut, har jeg vert nøye på å holde på dette med nakke og skuldre siden jeg har merket at jeg er mye, mye mer fleksibel i nakke og skuldre. Samtidig er den daglige hodepinen som til tider kunne slå meg helt ut, 99% forsvunnet! Jeg mener dette er takket være veldig mye mykere musklatur i nakken.
Det mentale har blitt bygget opp sakte men sikkert i nesten all egentid jeg har hatt iløpet av fase 2. Selvsnakk er endret helt fra «du klarer ikke det allikevel» til «det skader ikke å prøve!». For meg en utrolig forandring som jeg merker på at jeg er blitt en lystigere person og mer positiv til «verden»
Grensesetting er noe som har fungert både fysisk, psykisk og i omverden, og dette er noe jeg skal jobbe videre med. Det trur jeg er noe alle hadde hatt godt av en eller flere ganger i livet!

Alt i alt er jeg svært fornøyd med Unicare Jeløy, personalet og atmosfæren her. Man føler seg trygg,avslappet og velkommen, og vet med en gang man kommer inn at «her er jeg i trygge hender» og kan slappe av!
Jeg angrer ikke ett sekund på oppholdet og opplegget og hadde mer enn gjerne kommet tilbake hit en uke i året for mange år fremover!
(Jeg har vurdert å bestille privat opphold her i fremtiden)

Nå gjenstår det enda noen dager av fase 3, og oppsummering med helse og fag personell fortsetter sammen med mer trening og turer.

En del til i følgetongen om Jeløy kommer litt senere 🙂

//Basmoen

Kommentarer

Bokmerk permalink.

Om Basmoen

Eier og driver av Basmoen.com // CBRadio.no // CBForum.no Dedikert nerd på flere plan, og er stolt av det!

Kommentarer er stengt.