Enkel hylle til pulten

Det er greit å kunne holde pulten ryddig, og samtidig få PC skjermene litt lenger opp fra bordflaten. Her ser dere hvordan jeg enkelt og raskt laget meg en liten hylle for å ta med meg på LAN.

Vi vet alle åssen det er, spesieltpå LAN. Det blir fort mye kabler og ting og tang over alt. Dette er noe jeg har irritert meg litt over, og har tenkt at jeg skal gjøre noe med det.

Samtidig synes jeg skjermene står litt vel lavt når de bare står rett på bordet og jeg kunne tenke meg å få dem litt lenger opp uten å måtte kjøpe meg et dyrt stativ osv.

Så, hva skal man så gjøre med dette da?

Jeg så litt rundt på nett etter hva som kunne kjøpes for en rimelig krone, og utvalget var noe smalt. Og, dyrt var det også i forhold til hva man får syntes jeg, og da endte jeg opp med å se hva jeg hadde liggende som kunne brukes. Noen ideer om hva jeg ville ha hadde jeg jo, så da var jakten igang!

Det første ønsket var at det skulle vere plass til begge skjermene oppå den, samt usb hub, telefon og litt annet småtteri. Under må det vere plass til en Xbox One, tastatur og kanskje et par små høyttalere for underholdninges skyld i stille stunder.

Når jeg gikk igjennom hva jeg hadde liggende kom jeg over en IKEA Lack hylle på 110cm. Samt at jeg fant meg en stubb med 2″x4″ som fikk en runde med saga og sandpapir.

Prosessen var egentlig såre enkel. Jeg bare målte opp hvor høyt jeg ønsket å ha den (endte på 13cm klaring under), og kappe 4 biter av planken i passende lengde. Disse ble bønhørlig pusset for å få bort fliser og runde av skarpe kanter og hjørner litt.

Bena ble satt ut på bordet og hyllen lagt oppå for å finne en passende plassiering av dem. I mitt tilfelle ble de fremre stående i dybden og bak i bredden. Slik får jeg mest mulig bredde mellom bena i framkant der jeg trenger det. Bak er det ikke fult så nøye.

Når man skal skru sammen slikt er det greit å finne skruer i rett lengde med en gang, og samtidig huske på å forborre slik at det ikke sprekker for deg. På den måten unngår du å måtte lage flere ben (evt også plate) enn nødvendig.

For å «pimpe» hylla litt fant jeg frem et gammelt RGB LED sett jeg hadde liggende (også fra IKEA) og monterte dette oppunder. Både for show og for å ha litt lys rundt tastaturet når det er mørkt så man ser litt hva man holder på med. Dette ble festet med «letti», altså slike kramper man fester ledninger på veggen med. Samt at jeg har lagt en liten stripe med teip på baksiden for å forhindre så mye lys bakover (vil ikke risikere å irritere den på andre siden av bordet med mitt lys). Ledninger er nøstet opp med strips for å slippe at de også slenger rundt.
Samtidig satte jeg noen stripsfester (jeg kaller dem det) med tosidig teip i bakkant og festet noen strips med stor løkke slik at jeg har noe å samle kabler i når hyllen er i bruk for ordens skyld.

Under kan det sees noen bilder av dette lille prosjektet. Dessverre glemte jeg helt bort å ta bilder i begynnelsen, så her er det bare noen bilder av det «ferdige» prosjektet (blir jo aldri helt ferdig med noen ting).
Kommer til å legge til noen flere bilder etter Loco-LAN så dere får sett hylla i action der den er ment til å være også.

Siden denne hylla er 110cm bred, så er den for stor for de fleste LAN hvor man har sterkt begrenset med plass. De fleste tillater oftest bare ca 70-75cm plass. Derfor kommer jeg nok til å lage en v2 av denne tilpasset slikt.
Denne kan sees live under Loco-LAN 2k19, og etter dette blir den nok brukt hjemme og en v2 blir med på LAN i fremtiden.

Takk for at du tok deg tid til å lese denne artikkelen.
Kommentarer og input er alltid verdsatt!

Kommentarer

Bokmerk permalink.

Om Basmoen

Eier og driver av Basmoen.com // CBRadio.no // CBForum.no Dedikert nerd på flere plan, og er stolt av det!

Kommentarer er stengt.