«Kinatelefon» Ulefone Power 3S

Etter jeg hadde et lite uhell med min Maze Alpha 6GB og jeg var nødt til å skaffe meg en ny telefon var ikke valget så veldig vanskelig. Jeg var bevisst på at jeg ikke skulle ha telefon fra noen av de store merkene her på berget denne gangen heller, og jeg begynte atter en gang å tråle amazon, ali express, dealxtreme og ebay etter en ny telefon… Til slutt endte jeg opp med en Ulefone Powr 3S, og her vil dere få en liten omtale av denne telefonen også.

Ulefone Power 3S, en flopp ikke verdt pengene, eller et aldri så lite varp til 1500,-?

Hvorfor valgte jeg denne telefonen i jungelen av rimelige telefoner, og hvorfor kjøpte jeg ikke en dyr telefon her hjemme?
Mitt første mål var å finne en telefon som var rimelig, hadde de funksjonene jeg så etter, og i praksis kunne måle seg med det som her hjemme også kalles rimelige telefoner (men som koster det dobbelte).

Nok en runde med research, lesing av anmeldelser fra andre kjøpere, forum, produsentenes nettsider osv osv, endte jeg da opp med en Ulefone Power 3S. Og, jeg kan si med hånden på hjertet at denne lever aboslutt opp til forventningene!
Vil påstå at denne er et steg opp fra Maze telefonen som jeg hadde før, til tross for samme pris.

Kriteriene jeg så etter ved valg av ny telefon var bortimot det samme som før:
6″ skjerm
8 kjerners prosessor
Fingeravtrykkssensor
USB-C
Dobbelt kamera på baksiden
Plass til 2 SIM kort, evt 1 SIM + 1 minnekort
MInst 32GB lagringsplass
Bluetooth, 4G, WiFi, NFC
QI – Trådløs lading
Android 7.1 eller nyere
Helst større batteri enn «vanlig»

Noe måtte måtte vike for å få telefon til den prisen jeg ønsket, så NFC og QI måtte ofres til fordel for større batteri, men med tanke på hvordan telefonen oppleves til daglig bruk er dette helt greit. Selv om NFC stod høyt på listen og er savnet noe, skal jeg fint klare å leve uten når jeg har en batteritid på 3 døgn ved normal bruk, og opptil 5 døgn om jeg ikke trykker veldig mye på den.


Det første jeg vil trekke frem ved denne telefonen er batteriet. Hele 6350mah, noe som gjør at man nesten glemmer sist man ladet telefonen. Jeg må innrømme at jeg var litt skeptisk til om dette faktisk var over 6000mah eller ikke, men når jeg nå har brukt telefonen en god stund vil jeg tro dette stemmer godt. Fulladet batteri varer minst 3 døgn, og det med (for meg) normal bruk. Et par samtaler om dagen, 4G/Wifi aktivert hele tiden, litt spill, litt Spotify, en del sosiale medier og en den knipsing av bilder. Enda holder denne fint 3 døgn, og med litt sparsom bruk har jeg fått den til å holde hele 115 timer, nesten 5 døgn, før jeg hadde 1% og måtte sette den i laderen.

Både Antutu og andre HW info apper rapporterer batteri til å være 6350mah også.

Mer hurtiglading får du fulladet batteri på 2 timer, og på bare 30minutter lader du nok til minst 1 dags bruk.


Skjermen, 6″, har en god utforming og går nesten helt ut til sidene. Det er ca 1mm igjen ut på sidene, og litt margin over og under. Dette vil jeg tro beskytter skjermen noe mer enn ellers, selv om glasset da går helt ut til kantene.
Skjermen er lyssterk og meget klar selv i sterkt sollys. Crisp i fargene. Respons på touch er meget god, selv med en ganske tykk skjermbeskytter som jeg bruker.
Skjermen kan naturlig ikke måle seg med toppmodeller fra feks Samsung og HTC, men her er det ikke noe å sette fingeren på og jeg vil gi den toppkarakter.


Systemet i seg selv er Android 7 opp av dage og yter deretter. Med god backup av en Heilo P23 CPU og 4GB arbeidsminne går det så det suser, selv med flere apper gående på en gang. Jeg har testet mye forskjellig her, og enda ikke møtt noen form for hikke i systemet.

Jeg kutter dette litt kortere enn planlagt, og her er oppsummeringen min:

Ja, denne telefonen er verdt pengene! Jeg angrer ikke på handelen, og når denne er moden for en arvtager blir det nok fort enda en «kina/ebay» telefon ja!
Her fikk jeg alt jeg trengte, relativt rask telefon (ikke toppsjiktet), godt med lagringsplass og opptil 4(!)dagers brukstid!

Håper dere finner denne potsten informativ 🙂

//Basmoen

Kommentarer

Bokmerk permalink.

Om Basmoen

Eier og driver av Basmoen.com // CBRadio.no // CBForum.no Dedikert nerd på flere plan, og er stolt av det!

Kommentarer er stengt.