Prosjekter, en nødvendighet?

Ja, for meg er det en nødvendighet for å holde hodet og fingrene okkupert med noe som har nytteverdi for meg. Dødtid fører ikke noe godt med seg for meg, så da gjør man noe med den tiden…

Det er nok kanskje flere enn meg der ute som tenker slik?
Jeg liker i allefall å tru at jeg ikke er alene om det…

Dagen lang her jeg hodet fult av ideer, enten det er noe jeg ser på der og da, eller noe jeg tenker at «det hadde vert kult å bygget» eller noe i den duren. Hele tiden detter det ned prosjekter i hodet mitt, og selv om de aller aller fleste bare blir lagt bort og glemt, er det noen som i det minste kommer til tegnebrettet. Og, en og annen av disse ideene blir også satt ut i den virkelige verden, alltid like spennende.

Nå skal det sies som et lite sidenotat at med samboer, hund, to barn, gård og jobb, så tar det ofte lang tid med mine prosjekter. Men, når det først skjer noe, så skjer det mye på en gang og det er ikke alltid jeg rekker å dokumentere halvarten en gang av hva jeg først ønsket å dokumentere. Men, sånn er det bare, jeg er kaos! (Hehe!)

JerryCanMOD – Når man er lei den vanlige kassa til PC’en sin?

Denne har nok de aller fleste av dere fått med dere fra siden på Facebook, og alle bildene derfra kommer også til å komme i eget album på denne siden.
Den er i grunn «ferdig», i bruksstand. Den er monter sammen, og fungerer som den skal slik den fremstår i dag. Men, utseendemessig og i følge planen, er den langt ifra ferdig.

Slik fremstår JerryCanMOD pr d.d. Montert og fungerer…

Selve planen ble lagt over mange dager, og side opp og ned med ideer før den endelige slagplanen var satt. Så, her gjenstår det bla lakk inn og utvendig, samt at det skal flyttes litt på hardwaret for bedre luftstrøm og lavere tempratur. Jeg kommer selvfølgelig tilbake med oppdateringer så fort jeg fortsetter med å jobbe med denne kassa!

Basmoen’s VapeMOD – Hvorfor ha noe man finner i butikkhylla?

Ja, jeg er en av «dem». Jeg damper, og jeg gjør det med hevet hode.
Det beste hadde selvfølgelig vert å kuttet ut det hele, men det er ikke like lett for alle. Er bare stolt av å ha kuttet fra 30 sigaretter om dagen til damp og klart å holde meg der. Det har blitt en ny og bedre livsstil om ikke annet.

Saken er jo at dette også har blitt litt hobby for meg også. Det begynte med en simpel MOD med en like simpel tank og ferdige coiler. I dag er det mer eller mindre kun RDA (Dripper), kvalitetsull, fete coiler, skyer og et lass med smak som gjelder.
Dette har jo også ført med seg en del ideer og jeg har så vidt begynt på noe her som etterhvert kan sees på denne siden som en egen liten artikkel og eget album.

Jeg køpte meg en regulert 315w MOD, iJoy Maxxo Quad, som jeg var meget fornøyd med. Dessverre var jeg uheldig og fikk ødelagt batteriluka på denne og det er noe som ikke kan fikses. Derfor ble denne lagt til side og ny råtass handlet inn.
Så, nå ligger denne Maxxo’en i skapet her da, og jeg har lyst på en unik MOD som man ikke finner i hylla. Ideene er mange, og jeg trur jeg har kommet frem til et par som virker til å være mulig å realisere med minimalt med midler

iJoy Maxxo Quad 315Watt, 4×18650


Det er allerede handlet inn nye batterikasser så jeg fortsatt kan bruke 4×18650 batterier og beholde effekten slik den var, samt litt ledninger i passende dimmensjon. Så nå gjenstår det egentlig bare å se litt nærmere på de ideene jeg trur er mulig for meg å realisere, og så blir det å sette seg ned og skru og lodde og (forhåpentlig vis!) ende opp med en fungerende og unik MOD jeg kan være stolt av å ha konstruert halvveis selv. En spennende fremtid der altså…!

Volvo V70 – Ikke unikt, men mitt preg skal den ha…

Bruksbilen min, en 1998 Volvo V70, er ikke akkurat noen spesiell bil. Også veldig langt ifra eksklusiv heller etter dagens standard. Den har gått langt, har en del riper i lakken, en eksoslekkasje og litt rustflekker. Men, det er en god og robust bil som virkelig gjør nytten sin både til hverdags og til rekreasjon for min del.

Jeg har ikke noen definitive planer for bilen, men tar litt og litt etterhvert som lommeboka tillater det og jeg har tid til det. Prioriteten er jo selvfølgelig vedlikehold, og deretter kommer «modifikasjoner»

Det satt noe dårlig montert sotefilm på rutene når jeg kjøpte den, og den har fått sitte der. Ser ikke helt bra ut siden den har begynt å løsne ganske mye, men den hindrer litt innsyn, ser ok ut på avstand, og holder varmen ute enn så lenge. Men, planen er å få byttet ut dette med proff soting, selvfølgelig montert av fagfolk jeg stoler på.
Deretter kommer det litt detaljer da. Siden bilen er rød med svarte detaljer fra før, har jeg fortsatt litt med det og lakkert griller også svarte. Og, det kommer litt mer svarte detaljer på den etterhvert, men det som skal lakkes skjer ikke før neste år. Nå er det ikke lenger tempratur for å holde på med sånt. Også litt vinyl må til, men jeg avslører ikke hva det er snakk om enda. (Nei, det er IKKE carbon på panseret!)

1998 Volvo V70. Bruksbil, radiobil og endeløst prosjekt

Jeg har jo noen konkrete planer til for denne bilen også, som å legge opp strøm til bagasjen på nytt, montere hengerfeste, legge opp egen strømkurs/fordelig til ekstrautstyr som CB radio, dashcam og ladere, montere fast batterilader i motorrom og sikkert litt til.
Her blir det rett og slett å samle opp det jeg trenger til å utføre en plan, og så gjøre unna den når tiden er inne, for deretter å samle opp det jeg trenger til neste plan. Jeg har egentlig ikke noe annet mål med denne enn at jeg selv skal være fornøyd med den, og trives med denne panservogna. Hva andre måtte mene om min bil er noe jeg over hodet ikke bryr meg om. Min bil, min stil! Ikke noe andre får gjort med det, dessverre?

Andre prosjekter?

Åjada! Selvfølgelig har jeg det!
Denne nettsiden her er et godt eksempel med lang og kronglete historie.
Et annet prosjekt, og det krever en del arbeid også, er CB Radio Norge – CBRN, et prosjekt for en hobby jeg brenner for.
Andre ting kan jo for eksempel være min lokale filserver som jeg stadig gjør noen endringer på, både for å lære og av praktiske årsaker, nerd som jeg er.

Jeg kunne sikkert skrevet i det evige og litt til om prosjekter, og som dere ser er det mye rart jeg holder på med. Det kommer mer om dette og mye annet rart etterhvert som jeg finner tid til å jobbe med det. Er man familiemann, så er det familien som har første prioritet, deretter kommer alle hobbyer og prosjekter

Hva prosjekt jeg hiver meg på neste gang jeg har tid aner jeg ikke, har lyst til å gjøre så mye forskjellig! Så, følg med, så finner dere ut av det nesten samtidig som jeg gjør!


//Basmoen

Kommentarer

Bokmerk permalink.

Om Basmoen

Eier og driver av Basmoen.com // CBRadio.no // CBForum.no Dedikert nerd på flere plan, og er stolt av det!

Kommentarer er stengt.