Ikke helt som planlagt…

Det er ikke alltid alt man planlegger går som man ønsker dessverre,
men man må gjøre det beste ut av det uansett vel?

Det er ikke alt man gjør her i livet som går akkurat som man har planlagt…
Men, når ting ikke går helt som det skulle, så må man jo gjøre det beste ut av det!

Som de fleste nå vet, så startet jeg «Basmoens Servicetjenester ENK» i Desember ’23.
Dette gikk litt over «stokk og stein» til å begynne med, men det gikk jo på et vis.
Etterhvert som jeg jobbet og leste meg opp på ting og tang så hjelp det på både arbeid og struktur i arbeid og drift. Ting gikk egentlig ganske bra en liten stund.. Men.. Det er alltid et «men» uansett hvor man måtte snu seg når man holder på med noe. Kanskje spesielt når man jobber med noe det er en god del konkurranse på. Som da feks inne IT, her er det veldig stor konkurranse, både fra andre mindre aktører samt de store store aktørene som har «bunnløse» ressurser.

Etterhver som jeg jobbet med å skaffe meg kunder, kom det stadig opp spørsmål om prisnivå og leveringstid. Og, som en bitteliten aktør er det veldig vanskelig å kunne både konkurrere på priser OG sitte med en lagerbeholdning på noe som helst.
Jeg klarer nesten ikke å forstå hvordan enkelte aktører kan ta såpass lave priser som de gjør i blant. For, det er ganske mye utgifter som skal dekkes inn, i tillegg til at man skal betale skatt og sitte igjen med litt kroner i egen lomme etter endt arbeidsdag.

Et par eksempler kan jeg trekke frem (anonymisert);
En potensiell kunde ringte meg og spurte om service på kontoret. Jeg ga en pris som jeg hadde fastsatt for slike oppgaver på forhånd med et bittelite rom for å kunne gi prosenter i etterkant. Kunden aksepterte prisen for utkjøring + diagnosering, og vi gjorde en timeavtale.
Dagen etter ringte kunden igjen, for å avbestille. Kunden hadde snakket med en annen aktør, som holder til over en time kjøring unna kunden, og fått en pris på ca 2/3 av min pris.
Til sammenligning hadde jeg da minimalt igjen for å gjøre denne jobben, beregnet til halvannen time inkl kjøring. Konkurrenten hadde nesten en time mer å kjøre til kunden. Men, det får være, jeg hadde gått i dundrende minus og hadde ikke muligheten til å gå under den prisen.
Et annet eksempel er leveringstid. Jeg hadde ikke noe på lager, det koster for mye penger i forhold til fortjenesten da priser på hardware varierer nesten fra dag til dag. Slikt har jeg bare ikke råd til, men jeg brukte noen alternative løsninger for å fremskynde prosessen. Jeg kunne evt bestille varen til meg, 2-3 dager leveringstid, og dermed levere til kunden personlig dagen etter eller poste videre (fort 2-3 dager til!). Eventuelt kunne jeg rett og slett reise til en fysisk butikk og kjøpe ønsket vare og levere samme dag, men da til en helt annen pris. Når jeg da ser hva andre mindre aktører reklamerer med av priser, lurer jeg veldig på hvor de handler. Jeg benyttet både store og små levrandører i Norge for å slippe jobben og risikoen med å importere selv, så bittelitt dyrere blir det. Men, allikevel hadde jeg NULL sjanse til å konkurrere med noen som helst OG sitte igjen med en ørliten fortjeneste. Jeg skjønner rett og slett ikke hvordan de klarte å selge til de prisene jeg så dag etter dag. Sjakk matt!

Selve service biten var det litt lettere med.
Jeg hadde mang en PC, laptop og konsoll på bordet for en skikkelig rens (host host) og noen ganger en oppgradering av ett og annet konponent. På slik service et utgiftsnivået et helt annet, og dermed kan det også prises på en annen måte, og det er lettere med fast pris og også rabatter på slikt.
Men, selv DER var det priset så lavt hos andre at jeg bare måtte gi opp….
Til stadighet hadde jeg potensielle kunder på epost eller telefon som kunne opplyse at «bedrift X gjør det til X kroner, så da akn vel du også gjøre det?» hvorpå jeg ble nødt itl å svare «nei, beklager. Da synes jeg du skal gå til bedrift X og begynnte tilbudet dems da jeg ikke jobber på dugnad».
Ja, jeg vet svært godt at man skal strekke seg «det lille ekstra» for å sanke kunder, og det har jeg også gjort, men det går bare til en viss grense. Man kan ikke drive bedrift på dugnad når man har regninger som skal betales både privat og for foretaket sitt.

Så, da ble valget tatt om å legge ned hele driften.
Siden Juni har jeg ikke påtatt meg noen nye oppdrag i foretaket, og kommer ikke til å påta meg noe mer ut året hverken i foretaket eller privat heller. Foretaket slettes innen utgangen av året og alle forhandleravtaler er under avvikling slik at det ikke skal bli noen løse tråder noe sted.
De eksisterende kundene fikk velge mellom å bli anbefalt andre aktører som jeg selv anser som seriøse eller fortsette å bruke meg, da som privatperson, videre for fremtiden.

Da sitter jeg igjen med en del spørsmål etter alt dette som jeg ikke helt klarer å besvare….
Jeg skjønner at store foretak kan ta litt andre priser da de kan tjene godt på en tjeneste, og dermed drive en annen tjeneste med underskudd for å trekke inn eventuelle nye kunder. Det er en form for butikk i det, og det kan jeg godt forstå…så lenge man har kundebase og volum til å forsvare en kosntant rød post i budsjettet osv.
Men, når jeg ser på meg selv, og andre som driver mindre foretak med mye mindre antall kunder og volum av varer osv. Så klarer jeg nesten ikke å forstå hvordan enkelte klarer å forsvare å operere med så lave priser som de gjør. Jeg regnet en timepris som dekket alle utgifter ved oppdraget, inkludert skatt og mva, og i tillegg skulle jeg sitte igjen med en liten fortjeneste som skulle gjøre det mulig for meg å betale regninger og/eller gjøre videre investeringer for å ekspandere driften i en eller annen retning.
Mye mulig det er saker jeg har oversett, men jeg forsøkte å drive så langt jeg bare kunne uten å sette meg og foretaket i unødvendig gjeld og drive for så liten risiko som mulig. For meg nødvendig siden jeg hadde et ENK og drev for egen risiko. Jeg KUNNE lånt penger her og der og sparket igang noe stort noe, men for hvem sin fordel? Da måtte jeg lagt på prisene enda mer for å dekke inn lånet i tillegg da?

Nei, det blir ikke noe mer foretak på meg den nærmeste tiden. Ikke innen IT, ikke innen noe annet.
Det kan forekomme at jeg påtar meg noen oppdrag nå og da i fremtiden, men da som privatperson og uten å kunne gi garantier etc. Dette blir hobbyinntekt og ikke noe annet.

Nå skal jeg innrømme at jeg har noe på papiret som jeg finpusser litt på nå og da, og som jeg kommer til å blåse liv i ved en senere anledning. Men det skjer ikke i nær fremtid. Og, det har ikke noe med IT å gjøre heller. Jeg har lært, og hiver meg ikke rett ut i noe med så stor konkurranse uten å ha en nisje å støtte meg på, noe jeg ikke hadde denne gangen. Hva krumspring jeg har på papiret? Noe jeg faktisk KAN tjene litt på når jeg ser tiden er inne for å sette det ut i live. 😉

Vel, takk for at du tok deg tid til å skumme igjennom dette kaoset av en bloggpost,
og takk til alle som fulgte meg igjennom foretaket enten som kunder eller som støttespillere.

Flere påfunn, bloggposte etc kommer etterhvert…

I mellomtiden kan dere jo sjekke Basmoen.com på facebook?

//Basmoen

Kommentarer

Bookmark the permalink.

About Basmoen

Eier og driver av Basmoen.com // CBRadio.no // CBForum.no Dedikert nerd på flere plan, og er stolt av det!

Comments are closed.