Ny casemod 2020!

Det er alt for lenge siden jeg annonserte den, og det tok lang tid før jeg omsider kom igang. Men, nå er det startet og tiden begynner å bli knapp!

Det var ikke så veldig lenge etter Loco-LAN 2019 at jeg annonserte at jeg tenkte på å lage meg en arvtager til JerryCan MOD V.1, men dette har tatt tid… alt for lang tid! I dag kan jeg trygt annonsere at tiden er inne og jeg er godt igang med prosjektet allerede!

JerryCan MOD v.1 i tidlig versjon i god tid før LLP’19

Hvorfor ny kasse?
Jo, jeg var jo forsåvidt fornøyd med JCM v.1, men allikevel ikke helt. Det var mye småtteri jeg kunne tenkt meg å endre på, og tanken var i begynnelsen å bare ta for meg en ny jerrykanne og starte på nytt med nye ideer. Men, hvorfor i alle dager lage en til av samme slag? Ja, jeg kunne tatt for meg en ny kanne og gjort jobben flere ganger bedre med erfaringen jeg opparbeidet meg ved den første, men nå var dette noe alle allerede hadde sett… Da måtte man i tenkeboksen for å finne på noe nytt!

På bildet under kan dere se den nye «kassa» før jeg tok frem målebånd og vinkelsliper og kastet meg over den som en forskrekket kaffekopp på mårrakvisten.

En slik tønne som tidligere har inneholdt Sikaflex har blitt utgangspunktet. Her med litt skriblerier på før vinkelsliperen kom frem.

Nå er det vel ganske mange som har laget noe ut av tønner av forskjellige slag. Kjøleskap, barskap, PC’er, griller og mye mer. Mitt argument nå er at jeg ikke har vert utpå og hentet inspirasjon på samme måte som med JCM v.1 på noe vis. Jeg har riktig nok vert utpå og studert bilder av andre casemod’s nå også, men ikke spesifikt tønner. Nå har jeg vert mer utpå for å studere hvordan andre har løst forskjellige utfordringer i forhold til innfestinger, modifiseringer av vifter, plassering av forskjellige hardware, valg av materialer osv osv.

Den direkte inspirasjonen til å ta for meg akkurat en slik liten tønne kommer fra det kaotiske hodet mitt som allerede har 1,9miliarder andre ideer som surrer. Jeg hadde et par slike stående og tittet litt mærmere på dem når jeg tuslet rundt på gården her for å se hva jeg hadde liggende som eventuelt kunne brukes til dette formålet. Jeg tok noen mål her og der og konkulderte med at jeg skulle klare å få plass til alt jeg skule trenge inni der, og fortsatt klare å få en god luftstrøm for kjøling. Så, da var det avgjort!

Første steg var som jeg annonserte på facebook; å handle så mye som mulig av hva jeg kom til å trenge på forhånd!
Kabler, skruer, festeanordninger, kabelsamlere, brytere osv ble bestilt fra alle verdens hjørner og mens man ventet på at pakkene skulle ankomme var det å anskaffe litt ekstra verktøy som vinkelsliper og kappe og pusseskiver, lakk, lim, nagler og nagletang m.m.
Og, oppi alt dette satt jeg og planlagte oppi hodet hvordan jeg ønsket å montere alt inn i kassa, for dette blir litt som å spille tetris!

Så langt, så vel!

Et par standard kasser har måttet bøte med livet ettersom jeg har høstet inn litt nødvendigheter. Den ene er noe jeg har hatt stående i «arkivet» med gamle maskiner, den andre fikk jeg donert hos den lokale datasjappa Slusebyen Data når jeg stakk nesa innom der for ikke så lenge siden.

En fungerende, men sterkt utdatert Compaq fra den lokale datasjappa. Kasse hugget for deler, hardware gitt bort.
En fungerende, men sterkt utdatert Compaq fra den lokale datasjappa. Kasse hugget for deler, hardware gitt bort.
Kasse nr.2 som bel hugget. Gammelt og ubrukelig hardware, men mye småtter som skulle brukes.
En haug med gammelt hardware fra kasse nr.2 som ble hugget.

«Høstet» inn bla strømbryter, LED’s og en haug med skruer fra kasse nr.2.
Kasse nr.2 som sees på de nederste bildene ble også herjet litt med vinkelsliper for å få litt metall med skruefester som skal brukes til hovedkortet i den nye kassa.

Som dere kan se på bildene ble det ikke akkurat et vakkert syn til slutt! Men, jeg fikk de delene jeg trengte, og det meste av resten blir «pent» sablet ut i «arkivet» til senere prosjekter man har surrende oppi hodet.

Når jeg hadde kommet så langt, var det på tide å endelig sette vinkelsliperen i selve utgangspunktet til dette prosjektet.
Først, siden det har vert Sikaflex i denne, ble den vasket grundig med bremserens innvendig for å vere sikker på at det ikke var noen rester igjen som enten kunne tatt fyr, eller skape noen andre utfordringer fremover.

Første kutt blir hovedåpningen, her skal man kunne se rett inn på hovedkortet (blir belyst med LED’s), og så mye kabler som mulig skal gjemmes. Jeg _antar_ at det blir mulig å se harddiskene og evt noen finnurligheter også via denne åpningen.
Power er jeg ikke heeeeelt enig med meg selv om hvordan det skal plasseres enda, men dette kommer etterhvert.

Nå har jeg ikke kappet noe mer i kassa enda, men holder nå på og måler opp hvor resten av hullene skal vere i bunn og topp, åpning for å trekke nødvendige kabler som nettverk, skjerm(er), USB samt mer eksakt plassering av hovedkort i forhold til resten.
Noe jeg også holder på med midt oppi denne prosessen er hvordan plata til hovedkortet skal festes inn slik at det ikke hindrer for mye for resten av hardware som skal inn også.

Et par bilder til av prosessen så langt:

Tønna fra oven, med litt skriblerier på lokket. Det er bare en mulig idé for hva jeg kunne gjort der, men ikke noe er bestemt enda.
En hel eske med hovedsakelig 120mm vifter hvor en del av det skal brukes i prosjektet!
Første kutt i tønna unnagjoert. Her sees hvordan hovedåpningen kommer til å bli. Innfesting ikke bestemt enda!
Festeplate for hovedkort i en mulig posisjon. Pover kommer nok på baksiden.

Jeg kommer tilbake med flere oppdateringer etterhvert som jeg får tatt for meg flere steg i prosjektet!

For de som lurer, har jeg handlet skruer, kabler, kontakter etc via AliExpress, eBay og RS Components.
Verktøy og annet som er handlet her til lands kommer fra Biltema, Clas Ohlson og Jula i hovedsak.
Det er også handlet litt nytt hardware til prosjektet, og dette kommer fra NetOnNet og Komplett.
(Utdyper dette ved en senere andledning)

Oppdatering 28/10/2020:
Jeg har besluttet nå at dette prosjektet blir lagt på is inntil videre av forskjellige årsaker. Bla til fordel for andre prosjekter.
Se nyere innlegg i bloggen for siste nytt!

Kommentarer

Bokmerk permalink.

Om Basmoen

Eier og driver av Basmoen.com // CBRadio.no // CBForum.no Dedikert nerd på flere plan, og er stolt av det!

Kommentarer er stengt.