Uventet nedetid

Dessverre ble det plutselig litt uventet nedetid og en haug med feilmeldinger (500 Internal Error) i overgangen her…Det kan skje med selv de beste (noe jeg er langt ifra!), og nå skjedde det her også.

Hvorfor nedetiden og feilmeldinger?

Jeg jobbet med å fjerne den gamle siden, og flytte denne siden ned til roten på webhotellet. Noe som i begynnelsen gikk knirkefritt.
Den gamle siden ble pakket pent sammen i en tarball («zip-fil»), lastet ned og lagt på lager, og slettet fra webhotellet.
Deretter ble alle nye filer og mapper kopiert fra forrige plassering hvor siden ble konstruert, ned til rot-nivå. Jaja, så langt, så bra…
Så var det selve overgangen da! Jeg slettet filene fra arbeidsmappen og pekte domenenavnet til roten der det skulle, og det var da feilene oppstod. Etter en real opprydning og gjennomgang av SQL-databasen hvor jeg rettet rundt 100 linjer manuelt begynte saker så vidt å fungere igjen. Og, så måtte jeg gå igjennom konfigurasjon av WordPress manuelt etterpå og rette en del småtteri der.
Og, det var da den kom; den beryktede «500 Internal Server Error». En utrolig irriterende feilmelding, som egentlig bare forteller at noe er feil, og ikke noe om HVA som er feil.
Jeg gikk igjennom all konfigurasjon en gang til, og alt så ut til å stemme, og jeg begynte å gå igjennom min leverandør sine innstillinger når jeg plutselig kom på (i all frustrasjon og kaldsvette) at jeg helt hadde glemt bort å sjekke .htaccess filen! DEN burde jo være noe av det første man burde sjekke, men neida, det husket ikke jeg på!

Så, nå sitter jeg her da, etter 3 timer med frustrasjon, med en side som fungerer som den skal igjen!

Nå er det bare å rette opp «feil» og forandringer som ble gjort underveis i feilsøkingen, så er den tilbake slik den skal være, og jeg kan konsentrere meg om å lage innhold jeg kan poste her, samt bruke tid på å utvikle det andre online-prosjektet mitt. (Mer om det kommer i en senere post!).

Takk for tålmodigheten!

Skulle dere se noe som ikke stemmer, eller bare ønsker å sende meg ris/ros eller kommentarer, er det bare å benytte kontaktskjemaet dere finner i hovedmenyen på toppen.

 

//Basmoen

Kommentarer

Bokmerk permalink.

Om Basmoen

Eier og driver av Basmoen.com // CBRadio.no // CBForum.no Dedikert nerd på flere plan, og er stolt av det!

Kommentarer er stengt.