Prosjekt CaseMOD

Som tidligere annonsert på facebook, så har jeg et lite prosjekt på gang. Jeg skal rive det gamle hardwaret mitt ut av kassa og stappe det inn i en annen kasse som er ganske langt utenfor det vanlige.

Hmmm… CaseMod…

Noen vil nok si at det er for spesielt interesserte, mens andre synes det er interessant. Jeg er en av dem som synes det er ganske interessant, og etter mange, mange år med diverse kasser som har vert ferdig moddet som jeg bare har satt litt personlig preg på, vil jeg nå ta steget og få til noe helt utenom de vanlige kassene man ser i butikken.

Planen er faktisk ikke PC-kasse i det heletatt.
Eneste som kommer til å bli tatt fra en PC kasse er platen til hovedkortet, av praktiske årsaker. Resten blir laget til dels på frihånd.

Kassen; Ja, det største spørsmålet…. Det eneste jeg er sikker på er at jeg ikke kommer til å bygge en kasse helt fra bunnen av. Ihvertfall ikke denne gangen. Jeg sitter og ser litt rundt etter passende kasser eller møbler jeg kan tilpasse og montere maskinvaren inni.
Det eneste, og ultimate, kravet til hele prosjektet er at det skal være enkelt å ta med seg rundt om siden jeg reiser på LAN et par ganger i året.

Jeg har egentlig det meste planlagt på tegnebrettet om hvordan ting skal monteres og diverse løsninger, men det må gåes igjennom en gang til når jeg til slutt finner det endelige objektet å bruke til prosjektet.
Bare jeg får plass til et ATX hovedkort med 2 skjermkort og et ekstra NIC, 2xHDD og PSU, så har jeg kommet langt. DVD-drevet er jeg egentlig ikke avhengig av å ha montert, så dette kan heller monteres ved behov.

Da er det vel ikke langt igjen til ferdig prosjekt? Eehh.. Joda, jeg har jo bare kommet godt igang med tankeprosessen, ikke en gang funnet et bra alternativ til kasse enda en gang… Jeg oppdaterer videre når jeg har noe mer å dele om og rundt dette.

//Mr.Basmoen


Oppdatering 16/03/18:

Som noen sikkert har sett på facebook, så er «kasse» kjøpt inn for en tid tilbake!

Dette var mye mer komplisert enn jeg først trodde. Vel, kanskje ikke så velig komplisert, men heller tidkrevende med tilpasninger og atter tilpasninger.

Dvs, prosjektet er langt på vei, og ferdigstilles om bare noen dager. Men, når man får for seg at man skal hive masse og stort hardware inn i en liten kasse, ja da får man mer enn nok å henge fingrene i. Når man da i tillegg ikke har tilgang på bla sveiseapparat og diverse annet skikkelig verktøy, og noe begrensede ressurser, da tar ting tid. Men, det går fremover så det synger etter (vil jeg nå si selv da).

Jeg har også tatt mye bilder, og kommet godt igang med en artikkel om hele prosessen som jeg legger ut når jeg er ferdig.

Om noen vil se prosjektet med egne øyne, vil det bli å se i full funksjon på det kommende Loco-LAN som arrangeres i Palmehelgen. Mer informasjon om dette kommer fortløpende på facebook etterhvert. Mye mulig det kommer en teaser eller to der også snart 😉

//Mr.Basmoen

Kommentarer

Tagged , , , , .Bokmerk permalink.

Om Basmoen

Eier og driver av Basmoen.com // CBRadio.no // CBForum.no Dedikert nerd på flere plan, og er stolt av det!

Kommentarer er stengt.