Det er ikke ofte jeg spør andre om hjelp, men nå må jeg bøye unna her gitt!

Google pleier å være min beste venn når jeg ikke klarer å finne en løsning på
saker og ting på egenhånd. Men, nå ble det fullstendig stopp altså!

Som nevnt så pleier jeg å klare å finne en løsning på nær sagt alle mine IT relaterte
problemer på egenhånd igjennom søk på nett og masse graving på forum. Men, denne
gangen kommer jeg til kort dessverre. Så, da gjenstår det bare å se om det er noen der
ute som kan gi en hjelpende hånd.

Jeg har gått tilbake til Linux på laptoppen som en arbeidsmaskin etter utallige timer med
banning over Windows 10. Jeg falt ganske fort på Fedora som jeg god erfaring med fra
tidligere, og dette har til nå gått 99% rynkefritt.

Selvfølgelig er det ditt og datt jeg har måttet lese meg opp på igjen, og det har ikke vert
noe problem over hodet. Helt til jeg begynte med å bruke to nettverk samtidig. Dette har
fungert sømløst under Windows XP, 7 og 10, men når det kom til Fedora oppstår det et
aldri så lite problem.

Saken er at tidligere har jeg koblet til det trådløse nettverket for web, og kablet for å
nå NAS. Det har bare vert å sette WiFi til DHCP (mest praktisk) og kablet til statisk.
Nettverkskortene ligger på hver sin serie av IP (WiFi 192.168.10.XXX, eth 10.10.10.XX).

Hver for seg fungerer de akkurat som de skal, men problemet kommer når jeg skal
bruke begge samtidig. Om jeg har WiFi aktivt, og aktiverer eth, mister jeg tilgang til
internett,men linken forblir aktiv. Kontakt på eth kan fritt brukes (ingen internett der).
Har jeg eth aktivt, og kobler til WiFi, opprettes linken men jeg får ikke nett.

Har forsøkt flere guider jeg har funnet på forum, men kommer ikke noe sted og jeg
begynner å bli lettere frustrert.

Noen som har noen forslag?

Send meg en melding på fb-siden!

På forhånd takk!

Andre nyttige sider!

Lenker av interesse?

Marker Hundeklubb

EXO Contralto (FB)

Norgesfrakt

Norsk Dampselskap


Sponsorer

Ingen? Vil du hjelpe med fremdriften av prosjektene til Basmoen.com? Ta kontakt i dag!